Bingo Tips – Hvordan spilles Bingo?

Bingo Tips

Bingo TipsÅ lære seg å spille bingo er veldig lett. Du har kanskje spilt bingo i vanlige bingohaller og bestemmer deg for å prøve bingo online – som har hatt en eksplosjonsartet vekst i Norge de siste årene. Da kan sannsynligvis reglene allerede, og kan hoppe videre til siden om hvordan man kommer i gang med bingo online ved å klikke her. Men for deg som aldri har spilt bingo, starter vi med en bingo tips gjennomgang av hvordan spillet fungerer. Reglene som beskrives her er generelle, men kan du disse, så klarer du deg lenge. Det forekommer selvfølgelig spesielle regler for enkelte spesielle bingorom, men de er ikke vanskelige å lære seg når man kan grunnreglene godt.

Bingobrettet

Bingo spilles på et bingobrett!

Bingo spilles på et bingobrett. Et bingobrett består vanligvis av 5×5 tilfeldig utplasserte tall. Øverst på brettet står bokstavenen B I N G O og under hver bokstav finnes fem tall. Ordet bingo har man på brikken for at det skal gå raskere og enklere å finne tallet som bingoverten roper opp. Har man mange brett, så kan det ellers være vanskelig å henge med. Om bingoverten for eksempel roper opp O-63, så vet du at tallet skal finnes i raden under bokstaven O. Finnes den ikke der, så er den ikke på brettet, og du trenger ikke lete videre.

Forberedelser og spillets start

Kjøp et brett, kryss av tall!

Hver spiller kjøper et eller flere brett før spillet starter. Prisen på brettet kan variere fra noen kroner til flere hundre kroner. Selvfølgelig er gevinstene mer attraktive på et dyrt brett enn på et billig. Bingo fungerer ved at en bingovert roper opp tall som O-63 og B-1 osv. Om tallet som ropes opp er på ditt brett, skal du sette et kryss over dette tallet. Når du spiller bingo online, krysses tallene av automatisk, så du trenger ikke være redd for å gå glipp av et tall. Bingoverten fortsetter å rope opp tall til noen får bingo. Du kan spille casino her

Når får man bingo?

Fem kryss på rad gir bingo!

Når en spiller har fått fem kryss på rad, enten vannrett, lodrett eller diagonalt, har han eller hun fått bingo og vunnet omgangen. Har man bingo, skriker man BINGO så høyt at alle hører det, og bingoverten kontrollerer brettet for å konstatere at dette er riktig. På bingo online trenger man ikke skrike ut, det tas hånd om automatisk.

Hvor mye vinner man?

Du vinner omsetningen pluss eventuell jackpot!

Når noen har fått bingo, har han/hun ofte vunnet hele den samlede potten fra samtligere deltakere (Minus en liten prosentandel som går til bingorommet, ca 5%). Til forskjell fra mange vanlige bingohaller, har bingo på nett ofte en stor jackpot på bingorommet. Jackpotten gjør spillet mye mer interessant, ettersom jackpot-gevinsten kan bli mye større enn bare omsetningen fra spillerne i den aktuelle omgangen. Så spill gjerne i et bingorom med høy jackpot.

Kom igang med bingo online